Glutenfri æbletærte - 2 slags

Mmmh den lune klassiker.

430 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

Wienerbrøddej:
2 ½ dl Semper Glutenfri mix
75 g smør, stuetempereret i små stykker
1 ½ spsk sukker eller honning
1 æggeblomme

Klassisk æbletærte:
6 store æbler
1,5 dl marmelade 
1-2 tsk kanel
½ dl brun farin
1-2 spsk. smør

Æbletærte med æble- og vaniljefyld 
Fyld:
2 dl sødmælk
4 æggeblommer
3 spsk sukker
2 spsk majsmel
1 dl fløde
Vaniljesukker efter smag

Æbleroser:
Ca. 10-12 æbler
1 dl saft fra en appelsin 
100g smeltet smør
1 dl sukker

Sådan gør du

Wienerbrøddej:
1. Arbejd ingredienserne sammen i en skål med en ske eller med fingrene til en dej.  
2. Tryk dejen ud i en form.  
3. Lad dejen hvile koldt i en time. 
4. Forbag tærtedejen i ovnen i 200
°C i ca 10min.

 

Klassisk æbletærte:
1. Skræl æblerne, fjern kernerne og skær æblerne dem i tern. 
2. Steg æblerne og kanel i smør på panden til æblerne har fået en gylden farve. 
3. Fordel æble-kanel-massen i formen med wienerbrødsdejen. 
4. Sæt ovnen på 175°C.
5. Tip: Fordel evt. lidt marmelade over kagen, drys brun farin over og/eller kom lidt smør på. 
6. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.


Æbletærte med æble- og vaniljefyld:
1. Pisk æggeblommerne og sukker til en jævn dej. 
2. Tilsæt majsmel og en lille del af mælken til dejen. Pisk til en fin dej uden klumper. Tilsæt resten af mælken og pisk igen. 
3. Varm blandingen op i en gryde og forsæt med at piske til blandingen er varm. Tilsæt langsomt fløden, forsæt med at piske og fordel til sidst dejen i tærteformen. 
4. Sæt ovnen på ca. 175
°C
5. Bag i ovnen i ca. 10-15 minutter.

 

Æbleroser:
1. Skær æblerne i meget tynde skiver. 
2. Bland smeltet smør, appelsinsaft og sukker i en skål. 
3. Tilsæt de tyndt skårne æbler til skålen. Lad æblerne ligge i smørblandingen til de bliver mørkere. 
4. Form æblerosen ved at ligge æble efter æble efter hinanden oven på kagen.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri æbletærte - 2 slags