Glutenfri Æbletærte

Saftig og hurtig

En saftig og letbagt, glutenfri æbletærte uden æg, som smager dejligt og er nem at lave. Server æblekagen lun med is, flødeskum eller vaniljecreme. Du kan udskifte æblerne med pærer, hvis du vil prøve noget nyt.

1 kage (ca. 10 portioner)60 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

  • 240 g Semper Boghvede & Teff Mel (4 dl)
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 150 g smør
  • 4 æbler i tynde både
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. stødt kardemomme eller kanel

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 220 grader.

  2. Bland Semper Boghvede & Teff mel, sukker, salt og smør i en skål, og smuldr smørret med melet med fingrene, indtil du har en fin dej.

  3. Tryk dejen ud i en springform med bagepapir i bunden, ca. 24 cm i diameter.

  4. Placer æblebådene fint i formen, udefra og ind, og gem lidt dej i kanterne, så det danner en tærte.

  5. Dryp honning på æblerne, og drys med kardemomme.

  6. Bag kagen midt i ovnen i ca. 25 minutter, til den har en fin gylden farve. Spis kagen lun med letpisket flødeskum eller vaniljecreme.

 

Tips! Kagen bliver også god, hvis du udskifter æblerne med pærer.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri Æbletærte