Dejlig dessert som alle vil elske

Flødetærte med chokolade og bær

Flødetærte med chokolade og bær:

Skøn flødetærte som passer perfekt til kaffebordet

Ingredienser

Bund:
1 dl Semper Fin Mix
Semper Pofiber, til at drysse formen med
1 dl kartoffelmel
4  æg
2 dl flormelis
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
Smør/kokosolie, til at smøre formen med

Vaniljecreme:

1-1 ½ dl Semper Fin Mix
1 tsk vaniljepulver
1 dl fløde
2 1/2 dl mælk
1 dl flormelis
3 æggeblommer
25g blødt smør

Pynt:
Ca. 5 dl piskefløde
Friske bær
100 g hvid chokolade
Jordbærsyltetøj/hindbærsyltetøj

Sådan gør du – tærtebunde:
1. Sæt ovnen på 175°C.
2. Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør/kokosolie og drys bunden med Pofiber.
3. Pisk sukker og æg luftigt. Bland de tørre ingredienser og rør dem derefter ned i æggemassen.
4. Fordel dejen i formen.
5. Bag i den nederste del af ovnen i ca. 35 minutter.
6. Lad kagen afkøle en anelse og placer derefter kagen på en rist og lad den køle helt af.


Vaniljecreme:
1. Kog mælk og vaniljepulver op i en lille gryde.
2. Pisk sukker, æggeblommer og majsstivelse til en cremet masse uden klumper. Tilsæt den varme mælkeblanding og rør rundt.
3. Hæld cremen tilbage i gryden og lad cremen simre under omrøring.
4. Tag gryden af varmen, tilsæt smør og rør rundt.
5. Hæld cremen i en skål, overdæk med folie og lad cremen stå i køleskabet i ca. 25 minutter.
6. Pisk fløden stiv og tilsæt til den nedkølede vaniljecreme.

Saml tærten:
1. Del bunden i to dele.
2. Smør syltetøj på den ene del, og top dernæst med vaniljecreme.
3. Læg den anden tærtebund over.
4. Pisk fløden stiv og smør ud over tærten. Gem eventuelt lidt til at smøre om tærtens kant.
5. Top med friske bær og riv til slut lidt hvid chokolade over.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Flødetærte med chokolade og bær