Glutenfri fastelavnsboller

Fastelavnsboller er uhørt lækre, uanset om det er sæson for at slå katten af tønden eller ej.

Fastelavnsboller

ca. 12 stk

1 pakke Semper Mix, Fin Mix eller Lavprotein Mix
50 g smør
2 1/2 dl mælk eller vand
1/2 pakke gær (25 g)
1/2 dl sukker
2 drys salt
1 tsk. kardemomme, malet

Pensling: æg eller vand
Fyld: mandelmasse og piskefløde

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk og lad det blive lunkent, ca. 37°C.

  2. Rør gæren ud i væsken. Tilsæt melblanding (gem 1 ½ dl til udrulning af dejen), sukker, salt og kardemomme.

  3. Ælt dejen sammen med en røremaskine eller elpisker med dejkrog i ca. 2 minutter. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter.

  4. Sæt ovnen på 250°C.

  5. Drys resten af melblandingen over dejen og ælt den på køkkenbordet. Del dejen i 12 stykker og form dem til runde boller. Lad dejen hæve tildækket i ca. 20 minutter.

  6. Pensl med sammenpisket æg eller vand. Bag bollerne i ca. 8 minutter. Lad bollerne køle af.

  7. Skær bollerne over og fyld dem op med mandelmasse og flødeskum.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Fastelavnsboller