Glutenfri brunkager

Brunkager smager godt hele året. Nyd dem som de er, pynt med blåskimmelost, eller hvorfor ikke bruge dem som en krydret cheesecakebund?

Brunkager

1 portion

4 dl Semper Fin Mix eller Boghvede & Teffmel
100 g smør
1 dl sukker
1/2 dl mørk sirup
1 spsk kanel, malet
1 tsk ingefær, malet
1 tsk kryddernelliker, malet
3 drys salt
2 drys natron
3 spsk vand (til Boghvede & Teffmel)

Sådan gør du:

  1. Blend alle ingredienser undtagen vand i en køkkenmixer. Tilsæt herefter 3 spsk. vand, hvis du bruger Bog- hvede & Teffmel, og rør sammen igen.

  2. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 30 minutter. Sæt ovnen på 160°C.

  3. Ælt dejen let på køkkenbordet, så den bliver blød og let at forme. Rul dejen tyndt ud, kom lidt mel på køkkenbordet. Stik kagerne ud med småkageforme.

  4. Kom kagerne på en plade og bag i ca. 10-15 minutter. Lad kagerne køle af på pladen.


Tip! Lad ikke kagerne blive for mørke i ovnen, det får dem til at smage let brændt.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Brunkager