Glutenfri boller i karry

Hvordan man laver en skøn boller i karry ganske uden gluten, men fuld af smag og med en lækker cremet konsistens, får du lige her. Pofiberen i farsen giver saftige og lækre kødboller, med ekstra højt fiberindhold.

Boller i karry

4 personer

2 spsk. Pofiber
400 g hakket svine- og kalvekød, alternativt rent svinekød
1 medium størrelse revet løg
1 finrevet gulerod
1 æg L
1 strøget tsk. havsalt
friskkværnet peber

Karrysauce:

2 spsk. kokosolie eller smør
1 mediumstort finthakket løg
1 lille syrligt æble i små tern
2 spsk. mild eller mediumstærk karry
5 dl af kogevandet fra kødbollerne
1 dl piskefløde, alternativt kan anvendes kokosmælk
2 spsk. maizenamel

Sådan gør du:

  1. Bland det hakkede kød med resten af ingredienserne til farsen og ælt den godt sammen. Lad farsen hvile en halv times tid i køleskabet, så den kan sætte sig.

  2. Bring en stor gryde vand i kog med en halv teskefuld salt, når vandet koger, formes farsen til små kødboller, som sænkes ned i vandet. skru ned så vandet blot småbobler og ikke bulderkoger. Når kødbollerne kommer op til overfladen, er de færdige, og kan tages op.

  3. Når karrysaucen skal laves, varmes olien op i en gryde, og løget og æblet svitses nogle minutter, til løget begynder at blive blødt og let transparent.

  4. Tilsæt karryen og lad den svitse med et minuts tid.

  5. Tilsæt kogevandet og bland maizenamelet med piskefløden til den uden klumpfri.

  6. Tilsæt til saucen og lad den koge op. Smag til med salt og peber og en smule sukker.

  7. Tilsæt kødbollerne og lad dem simre med et par minutter.

  8. Server med hvide eller brune ris, evt lidt finthakket æble og mangochutney.

 

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Boller i karry