Glutenfri blinis

Små lækre blinis, lavet i en glutenfri version, udelukkende på boghvede-teff-blandingen. De smager forrygende serveret som her med fuldfed creme fraiche og frisk stenbiderrogn, den perfekte forårs-luksusbid. Vend evt den friske stenbiderrogn med lidt salt

Blinis

En af de ting man kan kan savne som gluten-allergiker, er et godt klassisk rundstykke med blå birkes på toppen. Med Sempers glutenfri mel har du nu mulighed for at lave disse rundstykker, som smager ganske dejligt, og til forveksling minder om den glutenholdige vare. Dejen hæver over lang tid i køle-skabet, hvilket giver en særlig god smag, men det gør også, at de tager lidt tid at lave. Hvis du ønsker at forkorte hævetiden, så tilsæt en hel pakke gær, og forkort hævetiden til ca halvanden time.

150 g Boghvede & Teff mel
3 dl kærnemælk, alternativt almindelig mælk
2 store æg, delt i blommer og hvider
60 g smeltet smør
1/2 tsk. natron
1 knivspids salt
1 tsk. sukker ekstra smør eller neutral olie til stegning

Sådan gør du:

  1. Pisk mælk, æggeblommer, smør, boghvede-teff-mel, bagepulver, salt og sukker sammen til en ensartet, tyk dej uden klumper.

  2. Pisk æggehviderne ved medium hastighed til de begynder at danne stive toppe, som står af sig selv. Vend forsigtigt halvdelen af æggehviderne i dejen til de er integrerede, men pas på at du ikke slår luften ud af dem. Vend den resterende mængde æggehvider i dejen.

  3. Smelt smørret på en pande, gerne en slip-let, når smørret er bruset af, så sæt dejen på i spiseskefulde og lad bliniserne stege indtil de begynder at boble let i overfladen. Vend dem og steg dem færdige, til de er lyst gyldne på begge sider.

  4. Server de afkølede blinis med en skefuld creme fraiche, en teskefuld frisk stenbiderrogn, hakkede rødløg, lidt citron og frisk dild.

 

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Blinis