Glutenfri blåbærmousse med havrebund

En kage der passer perfekt uanset årstiden

Blåbærmousse med havrebund

Ca 10-12 stykker

Havrebund:
2 dl Semper Havregryn

20 friske dadler, udstenede
2 dl kokos, revet
1 1/2 spsk kakao

1/2 knivspids salt

1–1 1/2 spsk kokosolie

Blåbærmousse:
4 dl blåbær, friske eller optøet
200 g hvid chokolade
300 g crème fraiche

250 g mascarpone

Sådan gør du:

Havrebunden

  1. Bland dadler, revet kokos, kakaopulver og salt i en foodprocessor

  2. Tilsæt kokosolie og havregryn, og bland det sammen.

  3. Fordel blandingen i en 22 cm springform. Opbevares koldt i en fryser eller køleskab.

Blåbærmousse

  1. Opvarm blåbærene i en gryde ved svag varme. Tag af varmen og tilsæt chokolade. Pisk rundt indtil chokoladen er smeltet. Placer i køleskabet

  2. Bland crème fraiche og mascarpone i en separat skål. Pisk til en fast mousse.

  3. Tilsæt blåbær og chokolade blandingen. Bland godt.

  4. Fordel moussen på havrebunden og stil i fryseren i mindst 1 time. 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Blåbærmousse med havrebund