Glutenfri appelsin- og brunkagecheesecake

En lækker god cheesecake med smag af jul.

Appelsin- og brunkagecheesecake

Ca. 30 stykker

1 pakke Semper brunkager
50 g smør, smeltet
2 æg
1 dl sukker
250 g kvark
1 dl piskefløde
4 stk husblas (4 plader )
ca 2 spsk appelsinjuice
1/2 appelsin (skrællet)

Sådan gør du:

  1. Læg brunkagerne i en plastpose og knus dem med f.eks. en kagerulle.
  2. Bland kiksene med smeltet smør og tryk dem ud i en springform, ca 22 cm i diameter.

  3. Pisk æggeblommer og sukker porøs.

  4. Tilsæt kvark og fløde. Pisk yderligere nogle minutter. 

  5. Læg husblas i koldt vand i ca. 5 minutter. Hæld det meste af vandet fra og smelt derefter det efterladende i en gryde eller i en lille skål i mikrobølgeovnen på fuld varme i ca. 20 sekunder.

  6. Riv skallen af en skyllet appelsin og pres saften ud. Bland saften med æggeblandingen. Gem skrællen til pynt.

  7. Tilsæt den smeltede husblas under omrøring. 

  8. Pisk æggehviderne til en fast masse og vend med den øvrige dej.

  9. Hæld dejen i en springform og lad det stå i køleskabet i mindst 3 timer.

  10. Fjern siderne af formen og pynt med appelsinskal.

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Appelsin- og brunkagecheesecake