Mmmh den lune klassiker

Æbletærte - 2 slags

 

Glutenfri æbletærte med to forskellige designs

Kage 1:

Wienerbrøddej:

Ingredienser:
2 ½ dl Semper Glutenfri mix
75 g smør, stuetempereret i små stykker
1 ½ spsk. sukker eller honning
1 æggeblomme

 

Sådan gør du:
1. Arbejd ingredienserne sammen i en skål med en ske eller med fingrene til en dej. 
2. Tryk dejen ud i en form. 
3. Lad dejen hvile koldt i en time.
4. Forbag tærtedejen i ovnen i 200
°C i ca 10min.


Klassisk æbletærte:
Ingredienser:
6 store æbler
1,5 dl marmelade
1-2 tsk. kanel
½ dl brun farin
1-2 spsk. smør

Sådan gør du:
1. Skræl æblerne, fjern kernerne og skær æblerne dem i tern.
2. Steg æblerne og kanel i smør på panden til æblerne har fået en gylden farve.

3. Fordel æble-kanel-massen i den formen med wienerbrødsdejen.
4. Sæt ovnen på 175°C.
5. Tip: Fordel evt. lidt marmelade over kagen, drys brun farin over og/eller kom lidt smør på.
6. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.

Kage 2:

Æbletærte med æble- og vaniljefyld (mere avanceret)
Fyld:
Ingredienser:
2 dl sødmælk
4 æggeblommer
3 spsk. sukker
2 spsk. majsmel
1 dl. fløde
Vaniljesukker efter smag:

Sådan gør du:
1. Pisk æggeblommerne og sukker til en jævn dej.
2. Tilsæt majsmel og en lille del af mælken til dejen. Pisk til en fin dej uden klumper. Tilsæt resten af mælken og pisk igen.
3. Varm blandingen op i en gryde og forsæt med at piske til blandingen er varm. Tilsæt langsomt fløden, forsæt med at piske og fordel til sidst dejen i tærteformen.
4. Sæt ovnen på ca. 175
°C
5. Bag i ovnen i ca. 10-15 minutter.

 
Æbleroser:
ca. 10-12 æbler
1 dl saft fra en appelsin
100g smeltet smør
1 dl sukker

Sådan gør du:
1. Skær æblerne i meget tynde skiver.
2. Bland smeltet smør, appelsinsaft og sukker i en skål.
3. Tilsæt de tyndt skårde æbler til skålen. Lad æblerne ligge i smørblandingen til de bliver mørkere.
4. Form æblerosen ved at ligge æble efter æble efter hinanden oven på kagen

 



Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Æbletærte - 2 slags