Glutenfri chokoladekage og glutenfri flødekage med jordbær

Glutenfri lagkage

Alle typer af fejringer bliver lidt festligere med en rigtigt god lagkage – og allerhelst med en glutenfri lagkagebund bagt på glutenfrit mel. Med vores forskellige bageblandinger kan du nemt byde på chokoladelagkage, daimlagkage eller en prinsesselagkage – helt uden gluten! 

Bedstemor og barn spiser jordbærkage i haven
Måske spiser du selv glutenfri, eller har gæster der gør det. Det er nemt at bage glutenfri kage!

Vil du bage en glutenfri lagkage? – her er vores 5 bedste tips

  1. Pisk, pisk, pisk! Husk at det er vigtigt at piske æg og sukker længe, ​​så kagebunden bliver høj og luftig.
  2. Vil du opnå en høj, jævn og flot kagebund, kan det være hensigtsmæssigt at bruge en springform. Lav gerne flere bunde og saml dem til en høj kage.
  3. Semper Pofiber er glutenfri  kartoffelfiber, der kan bruges på mange måder, blandt andet som glutenfr rasp i din kageform. Du kan også bruge tilsætte Pofiber for at få ekstra fibre i dejen, men husk at kompensere med lidt væske. Det er nemmest ved at tilsætte så meget (fx vand eller mælk), at det netop optages af Pofiberen. Prøv med 0,5 dl Pofiber til at begynde med.
  4. Kagebunden bages bedst langsomt, altså ved en forholdsvis lav temperatur i lang tid. testen med strikkepinden/grillspyddet fungerer selvfølgelig også på glutenfri kagebunde. Test mod slutningen af ​​bagningen. Bliver pinden klistret, er kagen ikke færdigbagt. Vil du lave en lidt ubagt klistret kage, er det nemmest at måle med et termometer, når det er tæt på at tage kagen ud. Den er let bagt, men stadig klistret, hvis den er 72-75 grader i midten.
  5. Når kagebunden er færdigbagt, er det vigtigt, at du lader den køle af, inden du deler den.

Vores melmix

At bage glutenfri skal både være nemt og sjovt! Prøv vores skønne melmix!

Bliv inspireret af dejlige kager

En kage kan komme i mange former. Hvorfor ikke prøve vores klassiske prinsessekage eller den innovative mokkaroulade?