Bag glutenfrit brød – godt, sundt og enkelt
Det er sjovt at bage brød! Og med Sempers melblandinger er det også nemt at bage glutenfrit brød.
Brød uden hvedemel lyder måske mærkeligt – men faktum er, at glutenfri bagning med Sempers bageblandinger er både sundt og godt. Et nybagt brød, fri for gluten kan forgylde en hvilken som helst dag.
Glutenfrit brød er desuden skånsomt mod maven og passer til hele familien. Både de, som ikke tåler gluten, og de, som vil spise sundere. Win-win for alle med andre ord!
Men hvordan er det anderledes at bage glutenfrit brød i forhold til almindeligt brød?
Noget, du skal huske på, er at være omhyggelig, når du afmåler dine ingredienser. Brug gerne en køkkenvægt til at veje melet, da glutenfrit mel nemmere falder lidt sammen.
Nogle oplever også, at dejen bliver løsere med glutenfrit mel. Netop derfor kan det være en god idé at bruge en køkkenmaskine eller en håndmikser i stedet for at ælte dejen med hænderne. Arbejd gerne med dejen i 5-7 minutter.
Men husk, at det er den løse dej, som gør, at brødet bliver saftigt. Brug derfor ikke mere mel end nødvendigt. Tilsæt gerne Semper Pofiber for en lettere håndterbar dej og et saftigere brød, der holder længere.
Nemt at erstatte hvedemelet med glutenfrit mel
Husk, at du kan benytte glutenfrit mel i de allerfleste brødopskrifter (som indeholder mindre end 5 dl mel). Du skal bruge samme mængde som i din opskrift.
Selvom nybagt brød er det bedste, har dit glutenfri brød bedst af at komme i fryseren (efter lidt tid). Husk dog at lade brødet køle af og skære det i skiver, inden du fryser det.
Så – hvorfor ikke bage et godt glutenfrit brød alleredei dag?Eller måske glutenfri morgenmadsboller til weekenden? Måske har du bare lyst til at bage et nemt glutenfrit madbrød? Eller glutenfrit knækbrød? Det er kun din fantasi, der sætter grænserne. Gå på opdagelse i vores afprøvede og lette bageopskrifter, og få et garanteret godt resultat.
Her har vi samlet alle vores opskrifter på glutenfrie brød – sundt brød, som giver en dejlig følelse i kroppen.
Læs mere om cookies
Luk