Semper glutenfri brød

Glutenfri brød

Det er sjovt at bage brød! Og med Sempers melmix er det også nemt at bage glutenfri brød.

Bag glutenfri brød – godt, sundt og enkelt

Brød uden hvedemel lyder måske mærkeligt – men faktum er, at glutenfri bagning med Sempers melmix er både lækkert og godt. Et nybagt brød, fri for gluten kan forgylde en hvilken som helst dag.

Glutenfri brød er desuden skånsomt mod maven og passer til hele familien. Både de, som ikke tåler gluten, og de, som vil spise sundere. Win-win for alle med andre ord!

Mål og vej din glutenfri mel

Noget, du skal huske på er, at være omhyggelig, når du afmåler dine ingredienser. Brug gerne en køkkenvægt til at veje melet, da glutenfri mel nemmere falder lidt sammen.

Rør dejen godt sammen

For at få det bedste resultat, anbefaler vi, at du rør dejen godt sammen - gerne med håndmikser med dejkroge eller røremaskine i mindst 5-10 minutter. En dej der er rørt godt sammen er lettere at håndtere og giver et bedre slutresultat!

Løs dej giver saftigt brød

Nogle oplever også, at dejen bliver løsere med glutenfri mel. Netop derfor kan det være en god idé at bruge en røremaskine eller en håndmikser i stedet for at ælte dejen med hænderne. Arbejd gerne med dejen i 5-7 minutter.

Men husk, at det er den løse dej, som gør, at brødet bliver saftigt. Brug derfor ikke mere mel end nødvendigt. Tilsæt gerne Semper Pofiber for en lettere håndterbar dej og et saftigere brød, der holder længere.

 

Pofiber giver en bedre dej og et saftigere brød

Tilsæt gerne 2-3 spiseskeer Semper Pofiber for at få en mere fast dej, som er lettere at arbejde med. Pofiber binder væske, og derfor vil brødet blive mere saftigt, når du tilsætter Pofiber til dejen. Et ekstra plus er, at Pofiber bidrager med gode kostfibre. Ikke så mærkeligt, at Pofiber er et af vores mest populære produkter! 

Frys gerne ned!

Glutenfri brød er allerbedste, når det er nybagt. Hvis du bager mere end du kan spise, anbefaler vi, at du fryser brødet ned med det samme. Det eneste du skal huske er, at lade brødet afkøle helt først, og så anbefaler vi, at du skærer brødet i skiver, inden du fryser det. Så kan du nemt tage et par skiver op ad gangen, når du får lyst til glutenfri brød!  

Glutenfri brødinspiration

Så – hvorfor ikke bage et godt glutenfri brød allerede i dag? Eller måske glutenfri rundstykker til weekenden? Måske har du lyst til at bage et nemt glutenfri madbrød? Eller et glutenfri knækbrød? Det er kun fantasien der sætter grænser. Brug vores gennemprøvede opskrifter - de er nemme at gå til og du er garanteret et godt resultat! 

Her viser vores bager Jonas hvordan du lykkes med at bage et saftigt brød! 

Her har vi samlet alle vores opskrifter på glutenfri brød – godt brød, som giver en dejlig følelse i kroppen.

Glutenfri boller
Glutenfri toastbrød
Glutenfri lyse baguttes